Kaplıca Adresleri

Çankırı Kaplıcaları

Çankırı Kaplıcaları, hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere bu sayfa üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. Yer altı kaynakları bakımından oldukça zengin ve bir o kadar da şifalı bir ilimizdir. Çankırı ili sınırları içerisinde bulunan sular ağırlıklı olarak bir iki ilçe üzerinde toplansa da genel olarak da Çankırı ilinin birçok şifalı kaplıcası bulunmaktadır. İnsan sağlığını etkileyecek birçok yararlı maden suları bulunmaktadır.

 

Çankırı Kaplıca Bölgeleri 

Termal kaynaktan çıkan su, doğal sıcaklığı nedeniyle tüm ağrılı hastalıklarda, alkalik özelliğine bağlı olarak  içme kürleri şeklinde ,  sodyum iyonu içermesi nedeniyle de üst solunum yolları inhalasyon-aerosol tedavisinde kullanılmaktadır.

KURŞUNLU
MERKEZ
ÇERKEŞ
ELDİVAN
ILGAZ
ORTA
ŞABANÖZÜ
YAPRAKLI
ATKARACALAR
KIZILIRMAK
BAYRAMÖREN
KORGUN

 

Çankırı Kaplıcalarının Genel Özellikleri 

Birçok hastalığa iyi gelmesi dışında termal suyu banyo uygulamasıyla; serebral palsi hastalığının tedavi sürecinde rehabilitasyonda, ortopedik ameliyat sonrasında uzun süreli hareketsiz kalması nedeniyle mobilizasyon çalışmalarında, spor yaralamalarında ve stres bozuklarında tamamlayıcı tedavi olarak kullanılması uygundur. Kaplıcalarının şifalı olduğu, sağlığa iyi geldiği, cildin ihtiyacı olan minerallerini su yardımıyla aldığı, cildin güzelleştiği, kadın hastalıklarına iyi geldiği, romatizma ve deri hastalıklarına faydalı olduğu biliniyor. Özellikle doktor tavsiyesi ile kaplıcalara gelen ziyaretçiler çoğunluğunu her sene arttırıyor.

 

Çankırı Kaplıcalarının Faydaları Nelerdir ? 

1- Sedef gibi cilt hastalıkları

2- Mantar

3- Spor yaralanmaları

4- Kadın hastalıkları

5- İç hastalıkları

6- Damar sertliğinde

7- Böbrek taşlarında

 

Çankırı’da Bulunan Bazı Meşhur Kaplıcalar

1- Karacaviran Kaplıcası

2- Acısu İçmesi

3- Çavundır İçmesi

4- Acısu Kaplıcası

 

Çankırı Kaplıcaları Fiyatları

Çankırı Kaplıcalarının fiyatları, yaz sezonu, güz sezonu, kış sezonu olarak değişiklik göstermektedir. Tatil sezonlarında fiyatlarda artış görülürken, kış aylarında fiyatlarda önemli oranda düşüşler yaşanmaktadır.

 

 

Kaplıca tatilleri web sitesi ülkemizde bulunan kaplıcalar hakkında genel bilgiler sunmaktadır. Bu sayfada bulunan içerikler yıl içinde değişiklik gösterebilir.  Sayfada bulunan içerikler genel bilgi amaçlı düzenlenmiştir. Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlarla bir bağlantısı yoktur.

Sizlere bu yazımızda Çankırı Kaplıcaları hakkında adres ve genel bilgi aktardık. Aklınıza takılan soruları ve diğer yorumlarınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Yazı ve içeriklerde yanlışlık fark ettiyseniz “Bize Ulaşın” sayfamızdan admin ile iletişim sağlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu