Kaplıca Blog

En İyi Kaplıcalar Hangileri – 2023

Ülkemiz, turizm açısından pek çok farklı seçenek sunmaktadır. Türkiye, yaz turizmiyle ünlü olsa da bir o kadar termal turizmle de öne çıkmaktadır. Kaplıcalar açısından son derece zengin kaynaklar barındırmaktadır. Şifa deposu olan bu termal sular binlerce kişinin ilgisini çekiyor. Ayrıca birçok sağlık sorununa iyi geldiği biliniyor. Romatizma, kalp ve damar rahatsızlıkları, kadın hastalıkları, mide ve bağırsak problemleri ve cilt hastalıkları gibi sayısız alanda olumlu etkilerinin olduğu bilinmektedir. Hal böyle olunca da her sene binlerce turisti ağırlıyor.

Ancak kaplıcaları yalnızca hastalık tedavisi olarak görmemek lazım. Çünkü ruhsal ve bedensel açıdan dinlendirici etkisi de mevcuttur. Ek olarak stresten arınma konusunda ideal bir seçenektir. Peki, en iyi kaplıcalar hangileri? Sizler için özenle seçilmiş bir liste hazırladık. Böylece fikir sahibi olabilir ve aralarından birini seçebilirsiniz.

En İyi Kaplıcalar Listesi

En İyi Kaplıcalar Hangiler  - 2023
En İyi Kaplıcalar Hangiler – 2023

Türkiye, kaplıcalar açısından son derece geniş bir yelpazeye sahip. Birbirinden güzel il ve ilçelerde sayısız termal otel olduğunu belirtmekte de fayda var. Aşağıda en popüler kaplıcalar yer almaktadır. Bunlara ek olarak daha onlarcasının olduğunu bilmeniz gerekir. Başlıca kaplıcalar şunlardır:

1- Pamukkale Travertenleri – Denizli
2- Armutlu Kaplıcası – Yalova
3- Termal Kaplıcaları – Yalova
4- Oylat Kaplıcası – Bursa
5- Kızılcahamam Kaplıcaları – Ankara

Yukarıdaki listede 1. Sırada bulunan Pamukkale, Türkiye’nin en turistik bölgelerinden biridir. Son derece verimli bir termal kaynağı mevcuttur. Çevrede bulunan Pamukkale otelleri gelişmiş hizmetleriyle ünlüdür. Uzmanların aktardığı bilgilere göre termal suyun içerisinde ciddi oranda kalsiyum hidrokarbonat bulunuyor. Su havayla temas ettiği an kalsiyum hidrokarbonat çökeliyor ve travertenlerin pamuğa benzeyen görüntüsü oluşuyor.

Aynı şekilde Yalova’da kaplıcalar denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biridir. İl genelinde termal suların son derece şifalı olduğu bilinmektedir. En popüler kaplıcalar arasında ise Armutlu Kaplıcası yer alır. Ek olarak Armutlu ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıktadır.

Oylat Kaplıcası‘da oldukça meşhurdur. Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunmaktadır. Yemyeşil bir doğanın kalbinde yer alır. Eğer bölgeye giderseniz Oylat Şelalesi ve Oylat Mağarası’nı da görmenizde fayda var.

İlginizi çekebilir;

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu