Kaplıca Adresleri

Didim Kaplıcaları

Didim Kaplıcaları, hakkında merak ettiğiniz tüm içeriklere sitemiz üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. Aydın’ın Didim ilçesi yerli ve yabancı turistler tarafından ülkemizin tercih edilen tatil bölgelerinden bir tanesidir. Onu bu kadar turistlik yer kılan özelliğinden bir tanesi de tabi ki kaplıca sularıdır. Sizlere bu yazımızda Didim’in kaplıcaları hakkında önemli bilgiler vereceğiz. Şifalı sular iyi dinlenmek ve zindelik kazanmak amacıyla sıcak su kaynaklarında birçok turistin gideceği yerlerden biri de Didim kaplıcalıdır. Didim Kaplıcaları, romatizmâl hastalıkların dışında kadın hastalıkları, nevralji, nefrit, cilt hastalıkları, alerjiler gibi birçok sağlık sorununda da tedaviye yardımcı alternatif tedavi olarak kullanılmaktadır. 

Didim Kaplıcalarının Genel Özellikleri 

Didim Kaplıca suları kokusuz, renksiz, Sodyum Bikarbonat ve Florür içeren sular grubuna girer. 4161.64 mg/lt toplam minarelizasyon içerir. Ortalama termal sıcaklığı yaklaşık 102 santigrat derecedir. Bol miktarda karbondioksit içermektedir, karbondioksit kuru buz elde etme işlemlerinde kullanılır. Didim Kaplıcaları, romatizmâl hastalıkların dışında kadın hastalıkları, nevralji, nefrit, cilt hastalıkları, alerjiler gibi birçok sağlık sorununda da tedaviye yardımcı alternatif tedavi olarak kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra cilt-deri hastalığı, sinir buhranları, mide-bağırsak ve böbrek rahatsızlıkları , kadın hastalıkları, solunum yolları rahatsızlığı ve özellikle romatizma ve siyatik gibi hastalığı için çok şifalıdır.

Didim Kaplıcalarının Faydaları Nelerdir ? 

Didim Kaplıca suları aşağıda belirtilen hastalıklara ve rahatsızlıklara şifa kaynağıdır. Peki bu hastalık ve rahatsızlıklar nedir ? Gelin birlikte bakalım.

1- böbrek, üroloji, şeker, şişmanlık, kas, kemik, karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarına

2- romatizma, göz, kalp-damar, solunum, şişmanlık, kanda yüksek yağ, sindirim rahatsızlıklarına

3-Kadın hastalıkları, iç hastalıkları, damar sertliğinde

 

 

Aydın Kaplıcaları hakkında bilgi almak için tıklayınız. 

 

 

 

 

Kaplıca tatilleri web sitesi ülkemizde bulunan kaplıcalar hakkında genel bilgiler sunmakta olup, bu sayfada bulunan içerikler yıl içinde değişiklik gösterebilir.  Sayfada bulunan içerikler genel bilgi amaçlı düzenlenmiştir. Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlarla bir bağlantısı yoktur.

Sizlere bu yazımızda Didim Kaplıcaları hakkında adres ve genel bilgi aktardık. Aklınıza takılan soruları ve diğer yorumlarınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Yazı ve içeriklerde yanlışlık fark ettiyseniz “Bize Ulaşın” sayfamızdan admin ile iletişim sağlayabilirsiniz. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu