Kaplıca Adresleri

Balıkesir Kaplıcaları

Balıkesir Kaplıcaları,  hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere bu sayfa üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. Sizlere bu yazı dizimizde Balıkesir ilimizin kaplıcaları hakkında bilinmesi gereken önemli bilgiler sunacağız. Balıkesir ili sınırları içerisinde bulunan içmeler, çamur banyoları, maden suları ve birçok doğal kaynak suları bakımından Ege bölgesinin en zengin olan yörelerindendir. Bunun yanı sıra hem kaplıca turizmi hem de Erdek, Ocaklar gibi birçok farklı deniz yeriyle de genel anlamda Türkiye çapında tanına yerlerden bir tanesidir. Balıkesir’in tamamında mevcut olan yeraltı ve yerüstü sularıyla birlikte birbirinden farklı ve şifalı olan 60’a kadar su kaynağıyla birlikte Balıkesir kaplıcalarında birbirinden farklı birçok hastalığın şifası bulunmaya çalışılmaktadır.

 

Balıkesir Kaplıcaları Bölgeleri 

Balıkesir ilimiz sınırları içerisinde bulunan içmeler, çamur banyoları, maden suları ve birçok doğal kaynak suları bakımından Ege bölgesinin en zengin olan yerlerinden bir tanesidir. Tüm bunlara ek olarak Balıkesir ilinde bulunan kaplıcalar şunlardır: 

MANYAS
SUSURLUK
EDREMİT
GÖNEN
AYVALIK
MERKEZ
BALYA
BANDIRMA
BİGADİÇ
BURHANİYE
DURSUNBEY
ERDEK
HAVRAN
İVRİNDİ
KEPSUT
SAVAŞTEPE
SINDIRGI
MARMARA
GÖMEÇ

 

Balıkesir Kaplıcalarının Genel Özellikleri  

Balıkesir ve ilçeleri, termal kaynak zenginliğinin yanı sıra fiziksel ve kimyasal bileşimleri açısından ülkemizin üstün nitelikli şifalı sular arasında yer almaktadır. Sıcaklık değerleri bakımından farklı nitelik gösteren kaplıcalarımızın bir kısmı banyo tedavisine bir kısmı da içme kürlerine elverişlidir. Eriyik ve mineral değerleri yüksek, kükürt radon ve tuz bakımından zengindirler.  Bu özellikleri ile Balıkesir bölgesindeki termal sularımız, çok geniş bir tedavi alanı yaratmaktadır. Bölgemizin uygun iklim koşulları ile de uzun bir kür mevsimi olanağı sunmaktadır. 

 

Balıkesir Kaplıcalarının Faydaları Nelerdir ?

1- Kadın hastalıkları

2- İdrar yolları hastalıkları

3- Kalp Damar Hastalıkları

4- Damar sertliği

5- Sindirim sitemi hastalıkları

6- Kolitis

7- Solunum sistemi hastalıkları tedavisinde

 

Balıkesir Kaplıcalarının Ücretleri Ne Kadar ?

Balıkesir kaplıcalarının fiyatları bölge, seçim ve rezervasyon tarihi gibi nedenlerden dolayı değişiklik göstereceğinden en ideal fiyatları yararlanacağınız tesisten öğrenebilirsiniz. En verimli fiyatları takip etmek için ana sayfamızda bulunan reklam alanlarındaki firmaları tercih edebilirsiniz. 

 

 

 

 

Kaplıca tatilleri web sitesi ülkemizde bulunan kaplıcalar hakkında genel bilgiler sunmakta olup, bu sayfada bulunan içerikler yıl içinde değişiklik gösterebilir.  Sayfada bulunan içerikler genel bilgi amaçlı düzenlenmiştir. Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlarla bir bağlantısı yoktur.

Sizlere bu yazımızda Balıkesir Kaplıcaları hakkında adres ve genel bilgi aktardık. Aklınıza takılan soruları ve diğer yorumlarınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Yazı ve içeriklerde yanlışlık fark ettiyseniz “Bize Ulaşın” sayfamızdan admin ile iletişim sağlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu