Kaplıca Blog

İzmir Termal Otel

Termal oteller günümüzde özellikle sağlık turizmi açısından Türkiye’de önemli bir yere sahiptir. Kaplıca, ılıca ve termal otelleriyle öne çıkan bölgelerden olan İzmir’de ise birçok farklı noktada kaplıca otelleri aktif bir şekilde faaliyet göstermektedir. Kaplıcalarda sıcak su, çamur banyosu ve içme suyu gibi seçenekler yer alırken, modern tıp olanakları tercih edilerek tasarlanan tesislerde alternatif tedaviler de uygulanmaktadır.

İzmir ve çevresinde termal otelleriyle dikkat çeken birçok nokta yer alıyor. Her yıl yerli ve yabancı sayısız ziyaretçiyi ağırlayan termal oteller, İzmir’in yaz kış alternatif turizm açısından da tercih edilen bölgeler arsında yer almasını sağlamıştır. İzmir termal otel ve kaplıcaları arasında birçok tesis bulunmaktadır.

Ege Bölgesi En İyi Termal Oteller Hangileridir?

Ege Bölgesi En İyi Termal Oteller Hangileridir

Ege Bölgesi termal oteller arasında İzmir’in en turistik noktaları yer almaktadır. Farklı bir tatil deneyimi yaşamak isteyenler için en iyi alternatifleri bir arada sunan İzmir, birçok ılıcaya ev sahipliği yapmaktadır.

İzmir’de şifalı suları ile her zaman alternatif tıp alanında uzmanlar tarafından da önerilen ve sıcak su, çamur banyosu, içme suyu gibi alternatif seçenekleri ve fizik tedavi gibi çeşitli sağlık hizmetlerini de sunan bölgelerden bazıları şunlardır:

  • İzmir Balçova Agememnon Kaplıcaları
  • İzmir Bayındır Ilıcaları
  • İzmir Bergama Dereköy Ilıcası
  • İzmir Bergama Geyiklidağ Ilıcası
  • İzmir Bergama Haydar Ilıcası
  • İzmir Bergama Mahmudiye Ilıcası
  • İzmir Çeşme Malkoç İçmeleri
  • İzmir Bergame Paşa Ilıcası
  • İzmir Çeşme Ilıcası
  • İzmir Çeşme Şifne Kaplıcası
  • İzmir Dikili Bademli Ilıcası
  • İzmir Dikili Kaynarca
  • İzmir Dikili Nebiler Kaplıcası
  • İzmir Gülnahçe Ilıcası
  • İzmir Menemen Biliçya Ilıcası
  • İzmir Menemen Deniz Ilıcası
  • İzmir Seferihisar Cumalı Ilıcası
  • İzmir Seferihisar Karakoç Kaplıcası
  • İzmir Seferihisar Kelalan Ilıcası

İzmir Balçova Kapıca Termal Oteller

Balçova termal günlük giriş ve konaklama seçenekleriyle ziyaretçilerine şifalı bir tatil deneyimi sunmaktadır. Balçova kaplıcaları veya diğer adıyla Agamemnın Kaplıcaları, Homeros’un da destanlarında kendine yer bulan günümüze kadar gelmeyi başarmış özel bir yerdir. Büyük İskender’in ordularından bir grubun yaralarının da burada tedavi edildiği rivayet edilmektedir.

1763 yılında Elfont Mil adlı Fransız tarafından yeniden ortaya çıkarılan Agamemnon Kaplıcaları, yeninden inşa edilmesinin ardından konaklama üniteleri ve modern tesis seçenekleriyle günümüzde öne çıkmaktadır. 63 dereceye varan su sıcaklığı, 3.3 oranında radyoaktivite ve şifalı sodyum bikarbonat ile klorür içeren kaplıca, kronik iltihaplardan, nefritler ve bazı iltihaplara karşı da etkildir. Romatimz sendromları ve metabolizma bozukluklarından cilt ve deri hastalıklarına kadar birçok sağlık sorununa karşı etlidir.  

İzmir Bayındır Ilıcaları Termal Oteller

İzmir Bayındır ılıcaları günümüzde şifalı suları ve tesis olanakları ile birçok kişinin tercih ettiği bölgeler arasında yer almaya devam ediyor. Bayındır’ın Kuzey Doğusu’nda Turgutlu yolu üzerinde 8 kilometre uzakta yer alan Ergendi Ilıcası ve Dereceköt Kaplıcası’ndan oluşmaktadır. Birbirine sadece 15 dakikalık mesafede bulunan kaplıcalardaki su sıcaklığı 40 dereceye kadar ulaşmaktadır. Kükürt ile sodyum bikarbonat içeren şifalı sular daha çok romatizma rahatsızlıklarına ve deri hastalıklarının tedavisinde etkilidir.

İzmir Bergama Kaplıca Otelleri

İzmir Bergama Geyiklidağ Ilıcası başta olmak üzere bölgede Haydar Ilıcası ve Mahmudiye Ilıcaları yer almaktadır. Geyiklidağ Ilıcası, ilçe merkezine sadece 4 kilometre mesafede yer almaktadır. Bergama Kralı Eumenes döneminde kurulan ve Eskülap Banyoları adıyla antik çağlardan beri ününü koruyan kaplıca, Güzellik Ilıcası olarak da bilinir.

Ağaçlık alanda yer alan ve Bergama Belediyesi’ne ait bir otel ile bungolovların yer aldığı bölgede, 35 dereceye varan su sıcaklığına sahip şifalı su bulunmaktadır. Romatizma, nefrlji, kalp rahatsızlıkları, cilt hastalıkları gibi birçok sağlık sorununa iyi gelmektedir. 1.5 eman değerinde oldukça yüksek oranda radyoaktiviteye sahiptir.

İzmir Çeşme Termal Oteller

İzmir Çeşme Ilıcası bölgenin öne çıkan en önemli şifalı su kaynakları arasında yer almaktadır. Çeşme’de ayrıca Şifne Kaplıcaları ve Malkoç İçmeleri de yer almaktadır. Çeşme Ilıcası, 58 dereceye varan su sıcaklığı ile bölgenin öne çıkan yerlerinden biridir. Çeme’ye 5 km mesafede yer alan ılıca, deniz kıyısında bulunmaktadır.

Ilıca ile plajın aynı yerde bulunduğu ve dünyanın en nadir bulunan ılıcaları arasında yer almaktadır. Sodyum klorür, potasyum klorür ve magnezyum klorür ihtiva eden suları, kronik romatizma rahatsızlıkları, gut, şişmanlık gibi çeşitli metabolizma sorunlarına ve kadın hastalıklarından cilt hastalıklarına kadar birçok hastalığın tedavisinde etkilidir.  

İzmir Dikili Termal Oteller

İzmir Dikili Bademli Ilıcası başta olmak üzere Kaynarca ve Nebiler Kaplıcası bölgenin önde gelen termal tesislerinin bulunduğu alanlardır. Bademli Ilıcası Dikili’ye 15 km mesafede yer alan ve 45 derece seviyelerindeki sıcak suyu ile arsenik ve hidro asetat içermektedir.

Bölgede öne çıkan Nebiler Kaplıcası ise 55 – 75 dereceye vatan su sıcaklığı ile Ayvalık Karayolu üzerinde 4. kilometrede yer almaktadır. Kaynarca Çamuru olarak bilinen Dikili Kaynarca ise sazlık ve bataklık bir alandır. Dikili’nin 10 km doğusunda bulunan yerde çok yüksek kaynayan su bulunmaktadır. Cilt ve ağrılı kadın hastalıklarına buranın yararlı olduğu bilinmektedir. İzmir termal otel seçeneklerini de sunan Dikili bölgesinde birçok tesis tercih edilebilmektedir.

İzmir Seferihisar Termal Otel ve Kaplıcaları

İzmir Seferihisar Termal Otel ve Kaplıcaları

İzmir Seferihisar Karakoç Kaplıcası ve Cumalı, Kelalan ılıcaları Seferihisar ilçesinin sadece deniz turizmi için değil, termal turizmde de önemli bir konuma gelmesini sağlamıştır. Cumalı Ilıcası, 55 – 65 dereceye varan su sıcaklığı ile öne çıkan alanlardan biridir. Kovacık Köyü eteklerinde bulunan ılıca, bol miktarda karbondioksit ihtiva etmektedir. Tuzlu suyu romatizma ve cilt ile üst sulunum yoları ve kırıkların tedavisinde etkilidir.  

Seferihisar ilçesine 17 km uzaklıkta yer alan Karakoç Kaplıcası ise Kavakdere Köyü yakınlarında yer almaktadır. Bol miktarda karbondioksit, sodyum klorür ve bikarbonat bulunan şifalı suları, cilt ve raşitizm hastalıklarının tedavisi başta olmak üzere romatizma ve mide – bağırsak bozukluklarına iyi gelmektedir. Kelalan Ilıcası ise Seferihisar’dan 20 km mesafede ve son derede yüksek su sıcaklığı ile cilt ve romatizma hastalıklarına iyi gelmektedir.  

İzmir Gülbahçe Termal Oteller

İzmir Gülbahçe Ilıcası Gülbahçe Körfezi’nin deniz kenarında bulunmaktadır. Ilıcada bir hamam mevcuttur. Su sıcaklığı 17 derece ile bölgenin diğer ılıca ve kaplıcalarına göre daha düşük bir su sıcaklığına sahiptir. Romatizma ve cilt hastalıklarına karşı iyi geldiği düşünülmektedir. İzmir’in Urla ilçesine 15 km mesafede yer almaktadır.

Her Şey Dahil İzmir Termal Otel Fiyatları Ne Kadar?

İzmir termal otel her şey dahil tesis seçenekleri sayesinde birçok farklı bölgede sayısız termal otel imkanı bulunuyor. Sıcak su, çamur banyoları, hamam, açık – kapalı termal havuzlar ve otel olanakları sayesinde şifalı bir tatil yapmak isteyen herkes için en iyi alternatifleri bir arada sunmaktadır.

İzmir çevresinde yer alan sayısız şifalı kaplıca ve ılıcalarda konaklayarak yaz kış dilediğiniz zaman çeşitli birçok hastalığın tedavisinde alternatif sağlık hizmetlerinden yararlanmanız mümkündür. İzmir termal otel seçimlerinizi bölgenin en iyi tesisleriyle yaparak antik çağlardan beri aktif olarak tercih edilen şifalı suların faydasından yararlanabilir ve keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız: Umut Kaplıca 2022

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu