Kaplıca Adresleri

Batman Kaplıcaları

Batman Kaplıcaları, hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere bu sayfa üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. Batman Kaplıcaları, Batman-Kozluk kara yolu üzerinde, Taşlıdere köyü sınırlarındadır. Kaplıcalar, Batman şehir merkezine 40 km uzaklıktadır. Bölgede bulunan petrol arama şirketleri tarafından, 2.400 metrede artezyen kuyu sondajı sonrasında tespit edilmiştir. Termal suyun yüzeye çıkış sıcaklığı 83 santigrat derece olup, üfleme yöntemi ile soğutularak tesislerde kullanılır.

 

Batman Kaplıcaları Bölgeleri 

BATO Termal Otel tesisleri içerisinde yer alan Batman kaplıca suları, artezyen kuyulardan yeryüzüne pompalama sistemi ile çıkarılır. Tesislerde, biri bayanlara özel olmak üzere, 3 termal havuzlar, hamamlar ve saunalardan oluşur.

SASON
MERKEZ
BEŞİRİ
GERCÜŞ
KOZLUK
HASANKEYF
MERKEZ
AYDINTEPE
DEMİRÖZÜ

 

Batman Kaplıcalarının Genel Özellikleri  

Batman Kaplıca termal sularının yüzeye çıkış sıcaklığı 83 santigrat derece olup, üfleme yöntemi kullanılarak soğutularak tesislere verilir. Soğuk su soğutma sistemi kullanılmadığı için, şifalı su özelliğini korur. BATO Termal Otel tesisleri içerisinde yer alan Batman kaplıca suları, artezyen kuyulardan yeryüzüne pompalama sistemi ile çıkarılır. Tesislerde, biri bayanlara özel olmak üzere, 3 termal havuzlar, hamamlar ve saunalardan oluşur. Termal su içerisinde sodyum, kalsiyum, klorür, miks formda sülfat bulunmaktadır. Batman Kaplıca sularında  2254,08 mg/lt mineralizasyon bulunmaktadır. 

 

Batman Kaplıcalarının Faydaları Nelerdir ?

1- Kronik ağrılı romatizmâl hastalıklara

2- Damar sertliğinde

3- Eklem ve eklem dışı romatizmalı hastalıkları

4- Cilt ve sedef hastalıklarına

5- Sinir sistemi hastalıklarına

6- Bel fıtığı veya siyatik sorunlarında

7- Kadın hastalıklarında

 

Batman Kaplıcalarına Ulaşım Nasıl Sağlanır ? 

Batman Kaplıcalarına kara yolu ile gelecek ziyaretçiler, Batman- Kozluk kara yolunu takip ederek, Taşlıdere köyü yakınlarında, BATO Termal Tesisleri yön levhasını izleyerek bölgeye ulaşım sağlar. Ayrıca şehir içi ulaşım modelleriyle de gitmeniz mümkündür.

 

Batman Kaplıcaları Nerede ?

Batman-Kozluk kara yolu üzerinde, Batman şehir merkezine 40 km, Kozluk ilçesine 22 km uzaklıkta bulunmaktadır. Tarihi Malabadi Köprüsüne ve Malabadi Tabiat parkına yakın konumdadır.

 

 Batman Kaplıcalarında Konaklama 

Kaplıcalar bölgesinde, BATO Termal Otel, Halo Termal Otel ve Yıldız Termal Otel olmak üzere 3 adet konaklama tesisi bulunur.

 

 

 

 

 

 

Kaplıca tatilleri web sitesi ülkemizde bulunan kaplıcalar hakkında genel bilgiler sunmakta olup, bu sayfada bulunan içerikler yıl içinde değişiklik gösterebilir.  Sayfada bulunan içerikler genel bilgi amaçlı düzenlenmiştir. Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlarla bir bağlantısı yoktur.

Sizlere bu yazımızda Batman Kaplıcaları hakkında adres ve genel bilgi aktardık. Aklınıza takılan soruları ve diğer yorumlarınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Yazı ve içeriklerde yanlışlık fark ettiyseniz “Bize Ulaşın” sayfamızdan admin ile iletişim sağlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu