Kaplıca Adresleri

Kurşunlu Kaplıcaları

Kurşunlu Kaplıcaları, hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere bu sayfa üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. Bu yazı dizimizde Çankırı/Kurşunlu Kaplıcaları hakkında bilinmesi gereken konuları sizlere sunacağız. Kurşunlu termal kaynak çevresinde 3 adet tesis bulunmaktadır. .İl Özel İdaresince yaptırılan tesiste 2 adet modern havuzlu hamam, Belde Belediyesi tarafından işletilen tesiste ise  2 adet havuz  mevcuttur. Kaplıca suları, iltihaplı ve ağrılı kadın hastalıkları, romatizmal hastalıklar ve eklem ağrıları, spastik iltihaplar, bel fıtığı, boyun fıtığı, kalın bağırsak ağrıları, ortopedik hastalıklar, nörolojik komplikasyon sekelleri, damar sertliği gibi rahatsızlıkları tedavi etmektedir.

 

Kurşunlu Kaplıcaları Genel Özellikleri 

Kurşunlu İlçesi Çavundur Beldesi’nde bulunan termal kaynaktan 54 °C sıcaklıkta 47 litre/saniye su çıkmaktadır. Termal kaynaktan çıkan su, doğal sıcaklığı nedeniyle tüm ağrılı hastalıklarda, Alkalik özelliğine bağlı olarak  içme kürleri şeklinde ,  sodyum iyonu içermesi nedeniyle de üst solunum yolları inhalasyon-aerosol tedavisinde  kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra romatizma, deri, nefrit, solunum yolu ile kadın hastalıklarında etkilidir. Ayrıca felçli hastalar üzerinde de olumlu etkisi bulunmaktadır. Bunlar ile birlikte böbrek taşlarının düşürülmesinde yardımcı olmaktadır. 

 

Kurşunlu’da Bulunan En Meşhur Kaplıca Olan Çavundur Kaplıcası Özellikleri

Çavundır içmesinin içerisinde bulunan ve kaynağı hamamdan 100 metre uzaklıkta bulunan debisi var olan bu kaplıca soğuk sularıyla ünlü olmaktadır. Ph değeri 6.49 radyoaktivitesine kadar 12 eman yapıda yer almaktadır. Vücut yüzeyinde ki karaciğer ve safra yolları üzerinde kinetik ve koloratik bir tesirin görüleceğini ve sarılıktan arta kalan bulguların ve bozulmuş karaciğer fonksiyon testlerinin düzeleceği ile birlikte pankreas hormonlarının uyarılmasıyla birlikte kan şekeri üzerinde olumlu bir etki yaratılmaktadır.

 

Kurşunlu Kaplıcalarının Faydaları Nelerdir ? 

1- Romatizmalı hastalarda.

2- Kronik bel ağrısı çeken hastalarda.

3- İltihaplı olmayan eklem hastalıklarında.

4- Yumuşak doku rahatsızlığı çeken hastalarda.

5- Ortopedik rahatsızlığı bulunan ve cerrahi operasyon geçirmiş hastalarda.

6- Kronik ağrılı romatizmâl hastalıklara

7- Damar sertliğinde

8- Eklem ve eklem dışı romatizmalı hastalıkların kronik dönemlerinde

 

Kurşunlu Kaplıcaları Konumu

Gerede-Samsun (E 80) Devlet Karayolu’na 1.5 km, Kurşunlu’ya 9 km, Çankırı’ya 90 km, Ankara’ya  160 km, İstanbul’a 407 km uzaklıkta bulunmaktadır.

 

Kurşunlu Kaplıcaları Tesis Özellikleri 

Valilik İl Özel İdaresince yaptırılan ve özel sektör tarafından işletilen tesiste,  115 oda ve 300 yatak, Belde Belediyesi tarafından işletilen tesiste 100 yatak, Şahıs tarafından işletilen 1 adet tesiste ise 20 yatak bulunmaktadır.

 

 

 

Çankırı Kaplıcaları hakkında bilgi almak için tıklayınız. 

 

 

 

Kaplıca tatilleri web sitesi ülkemizde bulunan kaplıcalar hakkında genel bilgiler sunmakta olup, bu sayfada bulunan içerikler yıl içinde değişiklik gösterebilir.  Sayfada bulunan içerikler genel bilgi amaçlı düzenlenmiştir. Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlarla bir bağlantısı yoktur.

Sizlere bu yazımızda Kurşunlu Kaplıcaları hakkında adres ve genel bilgi aktardık. Aklınıza takılan soruları ve diğer yorumlarınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Yazı ve içeriklerde yanlışlık fark ettiyseniz “Bize Ulaşın” sayfamızdan admin ile iletişim sağlayabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu