Kaplıca Blog

Bele İyi Gelen Kaplıcalar

  Bele İyi Gelen Kaplıcalar hakkında detaylı bilgiler içeren sitemize mutlaka göz atın. Bel ağrısının; çok sık görülmesi, iş gücü ve zaman kaybına mal olması ve tedavi sürecinde yapılan eksik yanlış uygulamalar nedeniyle önemli bir sorun haline geldi. Bu nedenle hem ekonomik hem de doğal bir tedavi yöntemi uygulanması gerekmektedir. Böyle bir tedavi yöntemi düşününce akla kaplıcalar gelmektedir.
   Kaplıcalar eski tarihlerden beri bir çok hastalığın tedavisi için kullanılıyor bunlardan biride bel ağrılarıdır. Tıp açısından bakıldığında bel ağrıları için kullanılan kaplıcalar için kesin bir yararlılık gösterdiği söylenmemektedir. Ancak teorik olarak, sıcak suyun kasların gevşemesinde böylece kastan kaynaklanan ağrıyı rahatlattığı söylenmektedir. Tabii kasların gevşetilmesi hastalığın tamamen iyileştiği ya da tedavi edildiği anlamına gelmez.

Görülen o ki bazı hastaların tedavisinde kaplıcaların faydalı olduğu görüldüğü için bu tür uygulamaların uzun vadede faydalı olabileceği düşünülmektedir. Bu açıdan bakıldığında iyi programlanmış ve uzun vadeye yayılmış çalışmalarla tedavi uygulanmalıdır.

Sizin için derlediğimiz bel ağrılarına iyi gelen kaplıcalar aşağıdaki gibidir.

Bele İyi Gelen Kaplıcalar Hangileridir ?

1.Ömerli Kaplıcası

2.Geçek Kaplıcası

3.Büyük Kaplıca, Küçük Kaplıca ve Acısu

4.Güre Kaplıcası ve Çamur Banyosu

5.Çekirge Kaplıcaları

1.Ömerli Kaplıcası

Ömerli kaplıcası Afyon’a 15 kilometre uzaklıkta bulunan bir kaplıcadır. Ömerler ya da Ömer kaplıcası ‘da denilmektedir. Evliya Çelebi, Seyahatnamesinde bu kaplıcadan bahsetmiştir.
Suyun içerisinde sodyum klorürlü bikarbonat, karbondioksit, demir ve arsenik içermektedir. Bu kaplıcada ayrıca çamur banyosu da yapılmaktadır. Suyun sıcaklığı 43-54 derece arasında değişmektedir olup pH değeri ise7.2’dir. Burada yapılan banyo tedavisi ayrıca; romatizma, nevralji, kadın hastalıkları, kireçlenme gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılır.

2.Geçek Kaplıcası

Afyon’un 16 kilometre kuzeybatısında, İniz köyü sınırları içerisindedir. Gecik Hamamı’nda denir. Hamamın suyu bir depodan gelir daha sonra hamamlara dağılır. Kaplıca Büyük Hamam ve Küçük Hamam olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Suyun içerisinde sodyum klorür, bikarbonat, arsenik, demir, ve karbondioksit bulunmaktadır. Kaplıcada ki suyun sıcaklığı 42-88°C arasında değişmektedir.

3.Büyük Kaplıca, Küçük Kaplıca ve Acı Su

Ankara’ya 76 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Kaplıca suyunun içerisinde sodyum bikarbonat, karbondioksit ve arsenik içermektedir. Bu kaplıcanın 100 metre yukarısında yer alan Küçük Kaplıca ile Acı Su  içeriğinde aynıdır. Büyük Kaplıcanın sıcaklığı 47°C, Küçük Kaplıcanın 43.5°C, Acı Su’nun ise 34°C’dir.

4.Güre Kaplıcası ve Çamur Banyosu

Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde bulunmaktadır. Kaplıcanın denizden yüksekliği 3 metre, denizden uzaklığı ise 300 metredir. Suyun içeriği sodyum sülfat ve hidrojen sülfür içermektedir. Suyun sıcaklığı ortalama 59°C, pH değeri 8.48’dir. Her türlü imkanın bulunduğu tesiste konaklamak mümkündür.

5.Çekirge Kaplıcaları

Bursa’nın Çekirge bölgesinde bulunan bu kaplıcanın kaynağı Vakıf Bahçe’den gelir. Bölgede çok sayıda konaklama imkanı sağlayan tesisler bu tesislerin su banyoları bulunmaktadır.
Çekirge kaplıcalarının zengin ve derin bir tarihi vardır. pH değeri 7.4 idi. Kaplıca suyu romatizma, nevralji, nefrit, astım, egzama gibi birçok hastalığa iyi gelmektedir. 

 

Bu içeriğimizde sizlere Bele İyi Gelen Kaplıcalar hakkında bilgilere değindik. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu