Kaplıca Adresleri

Germencik Kaplıcaları

Germencik Kaplıcaları,  hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere bu sayfa üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. Aydın’ın bir diğer gözde kaplıcası ise Germencik Kaplıcalarıdır. Germencik Çamur Kaplıcası Sıcaklık 65°C (İyotlu kaynak) Germencik ilçesi’nin 10 km. kuzeyinde Çamköy yakınındadır. Sert killi zeminden gelen sular, birçok yerde çamur oluşturur. Bu çamur ağrılı hastalıklara iyi gelir. İki umumi havuzu, altı sıra banyosu, oteli vardır. Romatizma, nevralji, karaciğer, safrakesesi ve kadın hastalıklarına şifadır. Aynı isimle bulunan gümüşdağı eteklerinden biri olan Germencik Gümüş kaplıcası, granit kayaları arasında akan sıcak su; karaciğer, safrakesesi ve kadın hastalıklarına iyi gelmektedir.

 

Germencik Kaplıca Termal Suyunun Genel Özellikleri 

Kaynak toplam 3777,93 mg/lt. mineralizasyonu olan,sodyum klorürlü, bikarbonatlı karışık niteliktedir. Banyo uygulamaları şeklinde romatizmâl ve nörolojik hastalıkların kronik dönemlerinde, ortopedik sekellerin yardımcı/tamamlayıcı tedavisi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir.

 

Germencik Kaplıcalarının Faydaları Nelerdir ?

1- Cilt hastalıkları ve sedefte

2- Sinir sistemi hastalıklarına

3- Bel fıtığı veya siyatik sorunlarında

4- Kadın hastalıklarında

5- Ruhsal bozukluklarda

6- Kronik ağrılı romatizmâl hastalıklara

7- Damar sertliğinde

8- Eklem ve eklem dışı romatizmalı hastalıkların kronik dönemlerinde

9- Böbrek taşlarında

10- Yüksek ve düşük tansiyonu düzenler

 

Germencik Kaplıcalarının Konumu

Aydın İli, Germencik İlçesine 9 km, Aydın İl Merkezine 60 km mesafede bulunan kaplıca alanı Büyük Menderes Havzası içerisinde Aydın Dağlarının uzantısı olan Gümüş dağı eteklerinde ormanlık bir alan içerisinde yer almaktadır.

 

Germencik Kaplıcalarına Ulaşım Nasıl Sağlanır ? 

Germencik Kaplıca alanına Aydın-İzmir otoyolunun Germencik çıkışından 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Havayolu ulaşımından ise 80 km uzaklıktaki Menderes Havaalanından faydalanılmaktadır. Germencik’ ten kaplıca alanına her saat ücretsiz servis düzenlenmektedir.

 

 

 

 

Aydın Kaplıcaları hakkında bilgi almak için tıklayınız. 

 

 

 

Kaplıca tatilleri web sitesi ülkemizde bulunan kaplıcalar hakkında genel bilgiler sunmakta olup, bu sayfada bulunan içerikler yıl içinde değişiklik gösterebilir.  Sayfada bulunan içerikler genel bilgi amaçlı düzenlenmiştir. Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlarla bir bağlantısı yoktur.

Sizlere bu yazımızda Germencik Kaplıcaları hakkında adres ve genel bilgi aktardık. Aklınıza takılan soruları ve diğer yorumlarınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Yazı ve içeriklerde yanlışlık fark ettiyseniz “Bize Ulaşın” sayfamızdan admin ile iletişim sağlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu