Kaplıca Adresleri

İstanbul Kaplıcaları

İstanbul Kaplıcaları, hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere bu sayfa üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. Sizlere bugün ki yazımızda İstanbul sınırları içerisinde yer alan ünlü ve bir o kadar da şifalı olan kaplıcaları hakkında bilgiler sunacağız. İstanbul Kaplıcalarının, genel özellikleri ve faydaları hakkında bilgiler bu yazımızda mevcuttur. İsmi ülkemiz sınırlarını aşmış pek çok kaplıcaya ev sahipliği yapan İstanbul kaplıcaları hakkında işte bilinmesi gereken bilgiler. 

 

İstanbul Kaplıca Bölgeleri 

İstanbul ilçelerinin hemen hemen her birinde İstanbul’da yaşayan insanların kullandığı sular bulunmaktadır. Bu suların bir kısmı içme suyu olarak değerlendirilebildiği gibi şifalı su kaynağı olarak da bilineni bulunmaktadır. İşte kaplıca bölgelerinin bazıları şunlardır;

ESENYURT
TUZLA
ADALAR
BAKIRKÖY
BEŞİKTAŞ
BEYKOZ
BEYOĞLU
ÇATALCA
EYÜP
FATİH
GAZİOSMANPAŞA
KADIKÖY
KARTAL
SARIYER
SİLİVRİ
ŞİLE
ŞİŞLİ
ÜSKÜDAR
ZEYTİNBURNU
BÜYÜKÇEKMECE
KAĞITHANE
KÜÇÜKÇEKMECE
PENDİK
ÜMRANİYE
BAYRAMPAŞA
AVCILAR
BAĞCILAR
BAHÇELİEVLER
GÜNGÖREN
MALTEPE
SULTANBEYLİ
ESENLER
ARNAVUTKÖY
ATAŞEHİR
BAŞAKŞEHİR
BEYLİKDÜZÜ
ÇEKMEKÖY
SANCAKTEPE
SULTANGAZİ

 

İstanbul Kaplıcalarının Genel Özellikleri 

İstanbul’da bulunan kaplıcalar birçok hastalığın tedavisi için uzman doktorlar tarafından da önerilmektedir. Kaplıca suları, iltihaplı ve ağrılı kadın hastalıkları, romatizmal hastalıklar ve eklem ağrıları, spastik iltihaplar, bel fıtığı, boyun fıtığı, kalın bağırsak ağrıları, ortopedik hastalıklar, nörolojik komplikasyon sekelleri, damar sertliği gibi rahatsızlıkları tedavi etmektedir. Banyo ve çamur banyosu uygulamalarına elverişli olan bu sular romatizmal, solunum yolu, sinir sistemi, sindirim sistemi, böbrek ve idrar yollan ile metabolizma bozuklukları hastalıklarına olumlu etki yapmaktadır.

 

İstanbul Kaplıcalarının Faydaları Nelerdir ?

1- Cilt hastalıkları ve sedefte

2- Sinir sistemi hastalıklarına

3- Bel fıtığı veya siyatik sorunlarında

4- Kadın hastalıklarında

5- Ortopedik rahatsızlığı bulunan ve cerrahi operasyon geçirmiş hastalarda.

6- Kronik ağrılı romatizmâl hastalıklara

7- Damar sertliğinde

8- Eklem ve eklem dışı romatizmalı hastalıkların kronik dönemlerinde

 

İstanbul Kaplıcalarının Fiyatları

İstanbul kaplıca fiyatları bölge, seçim ve rezervasyon tarihi gibi nedenlerden dolayı değişiklik göstereceğinden en ideal fiyatları yararlanacağınız tesisten öğrenebilirsiniz. En verimli fiyatları takip etmek için ana sayfamızda bulunan reklam alanlarındaki firmaları tercih edebilirsiniz. 

 

 

 

 

Kaplıca tatilleri web sitesi ülkemizde bulunan kaplıcalar hakkında genel bilgiler sunmakta olup, bu sayfada bulunan içerikler yıl içinde değişiklik gösterebilir.  Sayfada bulunan içerikler genel bilgi amaçlı düzenlenmiştir. Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlarla bir bağlantısı yoktur.

Sizlere bu yazımızda İstanbul Kaplıcaları hakkında adres ve genel bilgi aktardık. Aklınıza takılan soruları ve diğer yorumlarınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Yazı ve içeriklerde yanlışlık fark ettiyseniz “Bize Ulaşın” sayfamızdan admin ile iletişim sağlayabilirsiniz. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu