Kaplıca Adresleri

Amasya Kaplıcaları

Amasya Kaplıcaları, hakkında merak ettiğiniz tüm içeriklere sitemiz üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. Şifalı sular iyi dinlenmek ve zindelik kazanmak amacıyla sıcak su kaynaklarında birçok turistin gideceği yerlerden biri de Amasya kaplıcalarıdır. Amasya ili sınırları içerisinde bulunan kaplıcalar genellikle şehir merkezine yakın bir şekilde belli başlı köylere karşı konumlandırılmış olan kaplıcalardandır. Amasya’nın Göyüncek, Merzifon ve Hamamözü ilçelerine dağılan kaplıcalar dört mevsim birçok turistin ilgisini çekmektedir. Amasya kaplıca suları, romatizmâl hastalıkların dışında kadın hastalıkları, nevralji, nefrit, cilt hastalıkları, alerjiler gibi birçok sağlık sorununda da tedaviye yardımcı alternatif tedavi olarak kullanılmaktadır. 

Amasya Kaplıca Bölgeleri 

Amasya sınırları içerisinde bulunan kaplıcalar genellikle şehir merkezine yakın bir şekilde konumlandırılmış olan kaplıcalardandır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi insan sağlığına birçok katkıda bulunmanın yanı sıra gündelik hayatın yorgunluğunu atmak için de insanların tercih odağındadır. Amasya’da bulunan belli başlı kaplıcalar şunlardır: 

MERZİFON
HAMAMÖZÜ
MERKEZ
GÖYNÜCEK
GÜMÜŞHACIKÖY
SULUOVA
TAŞOVA

 

Amasya Kaplıcalarının Faydaları Nelerdir ?

1- Cilt hastalıklarına

2- Sedef hastalığına

3- Karaciğer, safra kesesi, mide, bağırsak hastalıklarında

4- Felçlerin rehabilitasyonunda

5- Damar sertliğinde

6- Eklem ve eklem dışı romatizmalı hastalıkların kronik dönemlerinde

7- Böbrek taşlarında

8- Yüksek ve düşük tansiyonu düzenler

Amasya’da Kaplıca Var Mı ? 

Amasya’da birçok kaplıca ve sıcak su tesisi bulunmaktadır. Tüm tesislerin faydalarını araştırmanız ve en ideal tercihi gerçekleştirmeniz sizler için büyük önem arz etmektedir. Amasya şehrinde bulunan bazı kaplıcalar şunlardır; Hamamözü, Merzifon, Göyüncek gibi ilçelerinde kaplıcalar bulunmaktadır. 

Kaplıca Ücretleri Ne Kadar ?

Amasya kaplıca fiyatları bölge, seçim ve rezervasyon tarihi gibi nedenlerden dolayı değişiklik göstereceğinden en ideal fiyatları yararlanacağınız tesisten öğrenebilirsiniz. En verimli fiyatları takip etmek için ana sayfamızda bulunan reklam alanlarındaki firmaları tercih edebilirsiniz. 

 

 

 

 

 

Kaplıca tatilleri web sitesi ülkemizde bulunan kaplıcalar hakkında genel bilgiler sunmakta olup, bu sayfada bulunan içerikler yıl içinde değişiklik gösterebilir.  Sayfada bulunan içerikler genel bilgi amaçlı düzenlenmiştir. Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlarla bir bağlantısı yoktur.

Sizlere bu yazımızda Amasya Kaplıcaları hakkında adres ve genel bilgi aktardık. Aklınıza takılan soruları ve diğer yorumlarınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Yazı ve içeriklerde yanlışlık fark ettiyseniz “Bize Ulaşın” sayfamızdan admin ile iletişim sağlayabilirsiniz. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu