Kaplıca Adresleri

İzmit Kaplıcaları

İzmit Kaplıcaları, hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere bu sayfa üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. Kaplıca tedavisi, doğal enerji kaynaklarından termomineralli suyun, gazın ve çamurun, kaynağın çıktığı yörede, o yöreye özgü iklim koşulları ve biyolojik ortamın etkileri ile bütünleştiği “kür” biçiminde uygulanan, insan üzerinde fizyolojik ve terapotik etkisi kanıtlanmış bir tedavi şeklidir. 

 

İzmit Kaplıcalarının Genel Özellikleri 

İzmit Kaplıca termal suları, romatizmâl hastalıkların dışında kadın hastalıkları, nevralji, nefrit, cilt hastalıkları, alerjiler gibi birçok sağlık sorununda da tedaviye yardımcı alternatif tedavi olarak kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra cilt-deri hastalığı, sinir buhranları, mide-bağırsak ve böbrek rahatsızlıkları , kadın hastalıkları, solunum yolları rahatsızlığı ve özellikle romatizma ve siyatik gibi hastalığı için çok şifalıdır. Kan dolaşımına katkı sağlayan ve çeşitli kadın hastalıklarına da olumlu yönde etkiler edebildiği görülmüştür. Temal kaplıca suları, içerisinde birçok farklı türden faydalı mineral ve bileşenler barındırıyor. Magnezyum, kalsiyum, sülfat, potasyum, lityum ve bikarbonat gibi çeşitli bileşenlerin şifalı Denizli kaplıcası sularında yer aldığına tanıklık ediliyor.

 

İzmit Kaplıcalarının Faydaları Nelerdir ?

İzmit’te bulunan kaplıcalar çeşitli hastalıklara da şifa kaynağıdır. Termal kaplıca sularının şifa getirdiği bazı hastalıklar şunlardır;

1- Cilt ve deri sorunları yaşayan hastalarda.

2- Nefes darlığı çeken hastalarda

3- Kalp ve damar sorunları yaşayan hastalarda.

4- Kronik bel ağrısı çeken hastalarda.

5- Hipertansiyon rahatsızlığı çeken hastalarda.

 

İzmit Kaplıca Fiyatları 

İzmit Kaplıcalarının fiyatları, yaz sezonu, güz sezonu, kış sezonu olarak değişiklik göstermektedir. Tatil sezonlarında fiyatlarda artış görülürken, kış aylarında fiyatlarda önemli oranda düşüşler yaşanmaktadır.

 

 

 

 

Kocaeli Kaplıcaları hakkında bilgi için tıklayınız.

 

 

 

Kaplıca tatilleri web sitesi ülkemizde bulunan kaplıcalar hakkında genel bilgiler sunmakta olup, bu sayfada bulunan içerikler yıl içinde değişiklik gösterebilir.  Sayfada bulunan içerikler genel bilgi amaçlı düzenlenmiştir. Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlarla bir bağlantısı yoktur.

Sizlere bu yazımızda İzmit Kaplıcaları hakkında adres ve genel bilgi aktardık. Aklınıza takılan soruları ve diğer yorumlarınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Yazı ve içeriklerde yanlışlık fark ettiyseniz “Bize Ulaşın” sayfamızdan admin ile iletişim sağlayabilirsiniz. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu