Kaplıca Adresleri

Seferihisar Kaplıcaları

Seferihisar Kaplıcaları, hakkında merak ettiğiniz tüm içeriklere sitemiz üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. Yöre halkı mesire amaçlı olarak kaplıcalar bölgesini kullanır. Konumu itibari ile sahil bandından daha serin konumdadır. Kaplıcalar bölgesi yeterli ilgi görmesi durumunda, şifa merkezi olmaya aday yerler arasındadır. Kaplıcalar bölgesi, Ürkmez Beldesi ile Kavakdere yerleşkesi arasında bulunan bölgede yer alır. Tesisler atıl durumda olup, yöre halkına hizmet vermektedir.

 

Seferihisar Kaplıcalarının Genel Özellikleri 

Termal sıcaklıkları 40-65 santigrat derece aralığında değişiklik gösterir. 6.9 HP su değerine sahiptir. Aynı fay hattından beslenen kaplıcalar, doğal yollarla yeryüzüne çıkar. Seferihisar’da bulunan kaplıcalar termal sular bakımından ortak özelliklere sahiptir. Kaplıca suları içme, banyo kürü ve çamur kürü olarak kullanılabilme özelliğine sahiptir. 9,5 radyoaktivite barındırır. İçme kürü olarak kullanıldığında Mide, bağırsak ve diğer sindirim sistemi rahatsızlıklarında tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kullanılır. Banyo kürü olarak kullanıldığında romatizma, buna bağlı gelişen eklem ve kireçlenmelerde, alerji ve deri rahatsızlıklarında, felçli durumlar destekleyici tedavi yöntemi olarak kullanılır. 

 

Seferihisar Kaplıcalarının Faydaları Nelerdir ?

1- Romatizmal hastalıklar

2- Deri hastalıkları

3- Kan dolaşımı ve kalp hastalıkları

4- Solunum yolu hastalıkları

5- Kadın hastalıkları

6- İç salgı sistemi rahatsızlıkları

7- Sinir sisteminin uyarılması

8- Sindirim sistemi hastalıkları

9- Böbrek ve idrar yolları hastalıkları

10- Göz hastalıkları

11- Hastalık ve ameliyat sonrası rahatsızlıklar

12- Kemik ve kireçlenme rahatsızlıkları

 

Seferihisar Kaplıcalarına Ulaşım Nasıl Sağlanır ?

Kaplıcalar bölgesine topu taşıma araçları bulunmaz. Ulaşım hususi araçlarla sağlanır. Kaplıcalar bölgesini ziyaret edecek ziyaretçiler, Seferihisar – Gümüldür sahil bandını veya Seferihisar – Kavakdere ve devamında Cumhuriyet, Ürkmez yerleşkeleri bağlantı yollarını kullanır. Seferihisar kaplıcalar bölgesine ulaşım kara yolu ile sağlanmaktadır. 

 

 

 

 

İzmir Kaplıcaları hakkında bilgi için tıklayınız.

 

 

 

Kaplıca tatilleri web sitesi ülkemizde bulunan kaplıcalar hakkında genel bilgiler sunmakta olup, bu sayfada bulunan içerikler yıl içinde değişiklik gösterebilir.  Sayfada bulunan içerikler genel bilgi amaçlı düzenlenmiştir. Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlarla bir bağlantısı yoktur.

Sizlere bu yazımızda Seferihisar Kaplıcaları hakkında adres ve genel bilgi aktardık. Aklınıza takılan soruları ve diğer yorumlarınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Yazı ve içeriklerde yanlışlık fark ettiyseniz “Bize Ulaşın” sayfamızdan admin ile iletişim sağlayabilirsiniz. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu