Kaplıca Adresleri

Edremit Kaplıcaları

Edremit Kaplıcaları, hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere bu sayfa üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Edremit ilçesinde bulunan kaplıcalar hakkında bilgi vereceğiz. Banyo ve çamur kürü olarak farklı uygulamalarla daha etkili olmaktadır. Antik Yunan medeniyetinden günümüze kadar sağlık amacıyla kullanılan Edremit kaplıcaları, özellikle sedef hastalığının tedavisi için uzman doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Edremit ilinde bulunan başlıca kaplıcalar ise; Güre Kaplıcaları ve Kazdağları Kaplıcalarıdır. Güre Kaplıcaları, Kaz Dağları’nın güney yamacında bulunurken, Kazdağları Kaplıcaları, Edremit ilçe merkezine 14 km, Balıkesir şehir merkezine 109 km uzaklıkta, Güre kasabası sınırları içerisinde, Kazdağları’nın güney yamacında, denize 300 metre mesafede, Kazdağları Milli Parkının güneyinde bulunmaktadır. 

 

Edremit Kaplıcalarının Genel Özellikleri 

Edremit Kaplıcaları, özellikleri nedeniyle birçok hastalığa iyi gelmesi dışında termal suyu banyo uygulamasıyla; serebral palsi hastalığının tedavi sürecinde rehabilitasyonda, ortopedik ameliyat sonrasında uzun süreli hareketsiz kalması nedeniyle mobilizasyon çalışmalarında, spor yaralamalarında ve stres bozuklarında tamamlayıcı tedavi olarak kullanılması uygundur. Sağlık Bakanlığı kaplıcalar yönetmeliği kapsamında incelenmiş olup, toplam mineralizasyonu 844,27 mg/lt ve florür oranı 5,965 mg/lt olarak açıklanmış termomineralli sudur.

 

Edremit Kaplıcalarının Faydaları Nelerdir ? 

1- Cilt ve sedef hastalıkları

2- Damar sertliği

3- Guatr

4- Kronik romatizma hastalıkları

5- Kireçlenme

6- Kalın bağırsak hastalıkları

7- Kadın hastalıkları

8- Böbrek taşı ve kum

9- Karaciğer hastalıkları gibi birçok hastalık olarak sayılabilmektedir.

 

Edremit Kaplıcaları Konaklama Fiyatları 

Edremit kaplıcalar bölgesinde çok sayıda konaklama tesisi ve termal oteller bulunmaktadır. Yılın dört mevsimi konaklama imkanı sunan konaklama tesisleri, sunmuş oldukları hizmetler, rezervasyon durumu ve sezon şartlarına göre fiyatlarda değişiklik yapar.

 

 

Balıkesir Kaplıcaları hakkında bilgi için tıklayınız.

 

 

Kaplıca tatilleri web sitesi ülkemizde bulunan kaplıcalar hakkında genel bilgiler sunmakta olup, bu sayfada bulunan içerikler yıl içinde değişiklik gösterebilir.  Sayfada bulunan içerikler genel bilgi amaçlı düzenlenmiştir. Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlarla bir bağlantısı yoktur.

Sizlere bu yazımızda Edremit Kaplıcaları hakkında adres ve genel bilgi aktardık. Aklınıza takılan soruları ve diğer yorumlarınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Yazı ve içeriklerde yanlışlık fark ettiyseniz “Bize Ulaşın” sayfamızdan admin ile iletişim sağlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu