Kaplıca Adresleri

Balçova Kaplıcaları

Balçova Kaplıcaları, hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere bu sayfa üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. Kaplıcalar İzmir İl Özel İdaresinin mülkiyetinde olup, bu kurumun ortaklığı ile oluşturulan Balçova Termal Turizm Şirketi tarafından işletilmektedir. İl Özel İdaresi teşekkülü ile oluşturulan tesisler, kaplıcalarla bütünlük oluşturur. Kaplıcaların ve tesislere, Sağlık Bakanlığı tarafından 2003 yılında kaplıca işletme izni verilmiştir.

 

Balçova Kaplıcalarının Genel Özellikleri 

Kaplıcaların termal su değeri 8.87 PH değerindedir. İçerisinde, Kalsiyum, Magnezyum, Sodyum, Bikarbonat, Klorür, Potasyum, Sülfat mineralleri bulunur. Termal sıcaklığı 31-42 santigrat derece arasında değişkenlik gösterir. Tesisler, 3 kapalı termal havuz, 1 adet açık termal havuz, 3 adet eğlence havuzu yer alır. Tesisler bünyesinde, çim futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, 6 adet tenis kortu, masa ve bilardo salonları ve 1 adet aquapark bulunur. Romatizma ve Romatizmaya bağlı olarak gelişen eklem ağrılarında, kemik rahatsızlıklarında, sinir rahatsızlıklarında, dolaşım sistemi rahatsızlıklarında, cilt hastalıklarında, nörolojik rahatsızlıklarda ve cerrahi operasyonlar sonrasında tamamlayıcı ve destekleyici tedavi yöntemi olarak kullanılır.

 

Balçova Kaplıcalarının Faydaları Nelerdir ?

1- Romatizmalı hastalarda.

2- Kronik bel ağrısı çeken hastalarda.

3- İltihaplı olmayan eklem hastalıklarında.

4- Yumuşak doku rahatsızlığı çeken hastalarda.

5- Ortopedik rahatsızlığı bulunan ve cerrahi operasyon geçirmiş hastalarda.

6- Kronik ağrılı romatizmâl hastalıklara

7- Damar sertliğinde

 

Balçova Kaplıca Fiyatları

Balçova kaplıcalarının fiyatları İzmir İl Özel İdaresi ve Balçova Kaplıca İşletme Müdürlüğü tarafından belirlenmektedir. Tatil sezonlarında fiyatlarda artış görülürken, kış aylarında fiyatlarda önemli oranda düşüşler yaşanmaktadır.

 

Balçova Kaplıcalarına Ulaşım Nasıl Sağlanır ? 

Kaplıca bölgesine hususi araçları ile ulaşmak isteyen ziyaretçiler, İzmir-Balçova D300 bağlantı yolu ile Dokuz Eylül Vergi Dairesi Kavşağına kadar gelerek, Sakarya Caddesine dönüş yapar. TC. Ekonomi Üniversitesi yakınında bulunan, Agamemnon Kaplıcaları yön levhasını kullanarak, bölgeye ulaşım sağlar.

 

 

 

 

İzmir Kaplıcaları hakkında bilgi için tıklayınız.

 

 

 

Kaplıca tatilleri web sitesi ülkemizde bulunan kaplıcalar hakkında genel bilgiler sunmakta olup, bu sayfada bulunan içerikler yıl içinde değişiklik gösterebilir.  Sayfada bulunan içerikler genel bilgi amaçlı düzenlenmiştir. Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlarla bir bağlantısı yoktur.

Sizlere bu yazımızda Balçova Kaplıcaları hakkında adres ve genel bilgi aktardık. Aklınıza takılan soruları ve diğer yorumlarınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Yazı ve içeriklerde yanlışlık fark ettiyseniz “Bize Ulaşın” sayfamızdan admin ile iletişim sağlayabilirsiniz. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu