Kaplıca Adresleri

Çeşme Kaplıcaları

Çeşme Kaplıcaları, hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere bu sayfa üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. Çeşme’ye 5 km mesafede deniz kıyısında bulunan Çeşme termal suları, plajı ve ılıcası kaynak suyunun faydalarının yanı sıra bölgenin doğal güzelliği de insana huzur vermektedir. 

 

Çeşme Kaplıcalarının Genel Özellikleri 

Çeşme Kaplıca sularının sıcaklığı 58°C dolayındadır. Romatizmanın kronik her şekli, gut şişmanlık gibi metabolizma bozuklukları ile raşitizm, kadın, deri hastalıkları, karaciğer ve idrar yollarının ağrılı hastalıklarında yararlı olmaktadır. Kaplıca civarında modern konaklama tesisleri bulunmaktadır. Ayrıca bu konaklama tesislerinde termal özellikte havuz ve banyolar da vardır. Etrafında çeşitli konaklama ve yeme- içme tesislerinin yer aldığı kaplıca romatizma, raşitizm, kadın hastalıkları ve idrar yolları, mide, bağırsak, egzama, kan çıbanı gibi deri hastalıklarının tedavisine yardımcı oluyor. Bunların yanı sıra mide başta olmak üzere karaciğer ve safra kesesi hastalıklarının tedavisinde, beslenme bozukluklarının giderilmesinde oldukça yararlı işler yapmaktadır.

 

Çeşme Kaplıcalarının Faydaları Nelerdir ?

1- Yüksek ve düşük tansiyonu düzenler

2- Kronik ağrılı romatizmâl hastalıklara

3- Eklem ve eklem dışı romatizmalı hastalıkların kronik dönemlerinde

4- İltihaplı olmayan eklem hastalıklarında.

5- Kronik bel ağrısı çeken hastalarda.

6- Böbrek taşlarında

 

Çeşme Kaplıcalarının Konumu

İzmir – Çeşme yolu üzerinde, Çeşme’ye 5 km mesafede deniz kıyısında bulunmaktadır. 

 

Çeşme Kaplıcalarının Fiyatları 

Çeşme kaplıcalarının fiyatları, yaz sezonu, güz sezonu, kış sezonu olarak değişiklik göstermektedir. Tatil sezonlarında fiyatlarda artış görülürken, kış aylarında fiyatlarda önemli oranda düşüşler yaşanmaktadır.

 

 

 

İzmir Kaplıcaları hakkında bilgi için tıklayınız.

 

 

 

Kaplıca tatilleri web sitesi ülkemizde bulunan kaplıcalar hakkında genel bilgiler sunmakta olup, bu sayfada bulunan içerikler yıl içinde değişiklik gösterebilir.  Sayfada bulunan içerikler genel bilgi amaçlı düzenlenmiştir. Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlarla bir bağlantısı yoktur.

Sizlere bu yazımızda Çeşme Kaplıcaları hakkında adres ve genel bilgi aktardık. Aklınıza takılan soruları ve diğer yorumlarınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Yazı ve içeriklerde yanlışlık fark ettiyseniz “Bize Ulaşın” sayfamızdan admin ile iletişim sağlayabilirsiniz. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu